Stap 5. Aan de beugel zetten. (niet voor buidels)

Let er op dat bijna alle patronen van tasjes en beursjes erop gebaseerd zijn ZONDER splitten te breien. Dat heeft invloed op de maat van de beugel (de breedte tussen de scharnierpunten van de beugel moet altijd minder zijn dan de bovenbreedte van het beursje of de tas; hou bij een kleine beurs een halve centimeter links en een halve centimeter rechts aan; bij een grotere tas of beurs 1 centimeter links en 1 centimeter rechts) en er ontstaat een vouw of plooi rond het scharnierpunt.
Dus hanteer als vertrekpunt : Meet bovenkant breiwerk, trek hier bij een kleine beurs 1 cm af; (bij een grotere beurs 2 cm) en kies met deze uitkomst de beugel. De maat van de beugel moet gemeten zijn tussen de scharnierpunten.
Als u de beugel helemaal open geklapt heeft dan moet het breiwerk rondom aanliggen.
Houdt ook rekening met de vorm van de beugel en het breiwerk; kies geen ronde beugel voor een vierkant breiwerk o.i.d.
Als u splitten breidt kunt u de bovenmaat van het breiwerk gelijk aan de beugelmaat houden.

Als u een beurs of tas voor een bestaande (vaak antieke) beugel wilt gaan breien bereken dan van te voren hoe breed het breiwerk moet worden.
Gebruik faktoren als de keuze van de kralenmaat (bij een bepaald aantal steken valt een tas gebreid met maat 15/0 kleiner uit dan bij het gebruik maken van de maat 11/0); los of vast breien of zelfs een aantal steken toevoegen/afhalen indien het patroon dat toelaat.Voorbeeld van beursje MET split, buiten/binnenzijde.
Kralenwerk

info@kralenwerk.nl
De Etgaarde 14
7861 BT Oosterhesselen
Tel. 0524-582881
B.g.g: 06-43134000
Nederland


Deze pagina is voor het laatst op 17 oktober 2008 aangepast.